< Hosting die een site, shop of applicatie nooit in de steek laat>

Een website-/shop of applicatie is niet het verlengstuk, maar de belichaming van je bedrijf of organisatie. Zoiets verdient een stevige basis – en dat begint bij goede hosting.

Of het nu om een corporate website, een uitgebreide webshop of een multifunctioneel web- of app- platform gaat: het moet toegankelijk zijn. Altijd en overal, en met zo min mogelijk laadtijd. Maar hoe vergelijk je de verschillende soorten hosting? En welke kies je voor je eigen site, shop, platform of applicatie?

Voor (web-based) applicaties werken we met een op maat ingerichte server: SaaS-hosting (Software as a Service). Installatie/plaatsing, onderhoud en beheer van de applicatiehosting regelen wij ook.

Keuze uit verschillende hosting-oplossingen.

Virtual Private, Dedicated en Shared bijvoorbeeld. Welke het beste bij je past, hangt van een aantal zaken af. Om je een beter beeld te geven, lees je hier de belangrijkste kenmerken en verschillen:

Virtual Private Server (VPS)
Hosting via een VPS betekent dat je web- of app-software gehost wordt op een virtuele server — “in de cloud” — binnen een fysieke server met veel geheugen. Hierdoor heb je een eigen server waarmee je vrijwel hetzelfde kunt als met een dedicated server. Op een VPS kan eveneens een besturingssysteem (Windows of Linux) geïnstalleerd worden.

Binnen een VPS heb je zelf alle vrijheid en verantwoordelijkheid om de server in te richten en te onderhouden naar wens. Bij Managed VPS wordt onderhoud, inrichting en monitoring uit handen genomen.

Dedicated
Je eigen fysieke server huren: dat is letterlijk wat dedicated inhoudt. En aangezien je de enige gebruiker van de server bent, heb je de volledige vrijheid om deze zelfs in te richten. De provider is verantwoordelijk voor de hardware (server) en jijzelf voor de software (besturingssysteem en eventuele applicaties).

Je kunt bij een dedicated server er natuurlijk ook voor kiezen om onderhoud, inrichting, reparatie en updates uit handen te geven. Op een dedicated server kun je ‘zwaardere’ software draaien dan op een VPS, wat het voor omvangrijke web- en app-toepassingen een interessante optie maakt.

Shared
Met shared hosting heb je de klassieke hosting-vorm te pakken. Het betekent dat je met meerdere gebruikers een server deelt. Voor een gemiddelde website en een niet al te grote webshop is dit een veelgebruikte manier.

Bij shared hosting zorgen wij er wel voor dat iedere gebruiker binnen de server zijn eigen ‘kracht’ kan benutten. Met afgeschermde delen per gebruiker heeft zo de ene website of webshop geen last van de andere.

Hosting-keuze genoeg, maar wat kies je?

Een goede vraag waar we graag over meedenken. De juiste knoop doorhakken? Bel of mail gerust. <coffee>Of kom gewoon langs bij ons in Nijmegen.</coffee>

Eerst onze hosting tarieven bekijken?

Via onderstaand formulier kan je onze hosting-tarievenkaart aanvragen. Hierin is ons standaard aanbod terug te vinden.

Uitdagingen die we al aangingen.

Dit zijn een aantal van onze klanten met wie we zelf of in samenwerking als technisch partner de nodige web- en app-uitdagingen zijn aangegaan.

Ortho Platform.

Wat doe je als je een website hebt met enorm veel content en die raakt verouderd, hack-gevoelig, traag en onbetrouwbaar?

Een vraag die het Ortho Institute zichzelf moest stellen toen dit met ortho.nl gebeurde.

Heutink Technik.

De webshop voor Heutink Technik was één van de eerste live webshops in Nederland met Magento 2-implementatie.

We hebben onder andere een maatwerk importmodule ontwikkeld én een koppeling met Microsoft Dynamics NAV.

Uitdaging insturen. Gewoon doen!

Heb je een goed idee of een specifieke vraag? Wellicht dat onze veelgestelde vragen je verder helpen. Direct je uitdaging aan ons voorleggen mag natuurlijk ook.