< Het bestaande perfectioneren: het gevoel van ‘meer grip op de zaak’ >

Verbeterde usability, efficiëntie in de werkprocessen en beter inzicht in bezoekersgedrag: Magento 2 heeft MHS Ruitersport een hoop gebracht. Het is een goede stap geweest om de webshop door te ontwikkelen met Factor Blue. “Je kunt als advies- en IT-partij vooraf wel zéggen dat je zoiets kunt, maar de klant moet dit ook wel echt zien; het zelf ervaren”, zegt eigenaar Wim Selman. “En dat is simpelweg het geval.”

MHS Ruitersport verkoopt alles wat je kunt bedenken voor de paardensport. Uitsluitend online, met webshops voor twaalf landen en in acht talen. “We hikten al een tijd tegen de beperkte ‘houdbaarheidsdatum’ van onze webshop-software aan”, blikt Selman terug. “Doorontwikkelen naar Magento 2 was gewoon nodig. Ook met het oog op de grote hoeveelheid artikelen die we tot ver over de Nederlandse grens verkopen.”

Zorgvuldige afweging

De eigenaar van MHS Ruitersport kan van alles vertellen over de kleinste details, maar liever benoemt hij de grote lijnen. “Het doel is simpel: onze webshop moet klaar zijn voor de toekomst, dus technische verbetering en vernieuwing was gewoon nodig. En gezien ons productassortiment, is het fijn dat ook de juiste koppelingen met de webshop zijn gemaakt. Zoals Picqer en Akeneovoor voorraadbeheer en productdata-management. Daar zijn we erg blij mee.”

Waarom? “Omdat we nu zelf ervaren hebben hoe zorgvuldig je te werk moet gaan als je een webshop grotendeels weer from scratch opbouwt. We hadden een design en een template, maar verder heeft Factor Blue alles gemaakt en de bestaande frontend codering verbeterd. Met daarbij een zorgvuldige afweging van welke koppelingen en extensies aan de webshop verbonden moesten worden. Daar zat veel maatwerk en waardevol advies van Factor Blue bij.”

Meer grip

Als Selman het ontwikkelproces moet samenvatten, dan overheersen twee woorden: korte lijnen. “De communicatie was gewoon prettig. We werkten samen in een online voortgangssysteem. De huidige stand van zaken, wat er nog moet gebeuren: alles werd erin gedeeld, dus niets was onduidelijk. Ik stond direct met de programmeur of projectleider in verbinding. En had ik een vraag? Dan kwam een reactie altijd snel. Dat werkt heerlijk.”

Voor de eigenaar van MHS Ruitersport voelt het alsof hij met de vernieuwde Magento 2- webshop meer grip op de zaak heeft gekregen. “Niet dat we eerder totaal geen grip hadden, maar we hebben nu wél meer tools in handen. Meer inzicht in hoe bezoekers zoeken op onze webshop en welke info ze relevant vinden. En meer mogelijkheden om ons voorraadbeheer te verbeteren. Dat scheelt ons structureel een hoop tijd en geld.”

Samengevat: wat heeft Factor Blue gedaan?

Het grootste pluspunt volgens de klant?

“Vooraf zeggen dat je iets kunt, is iets anders dan de klant laten zien dat je het kunt. Factor Blue kon dit bij ons, mede dankzij de korte lijnen en heldere communicatie. Je weet precies waar je aan toe bent; wat er gedaan is, wat er nog moet gebeuren en waarom keuzes gemaakt worden. Daardoor begrijp ik ook echt hoe onze webshop in elkaar steekt en kan MHS Ruitersport er weer een hele tijd mee vooruit.” Wim Selman - directeur MHS Ruitersport.

Uitdaging insturen. Gewoon doen!

Heb je een goed idee of een specifieke vraag? Wellicht dat onze pagina met veelgestelde vragen je verder helpt. Direct je uitdaging aan ons voorleggen mag natuurlijk ook.