< Duitstalig paradepaardje
met briljante zoekfunctie >

Een maatwerk importmodule, koppeling met Microsoft Dynamics NAV én een van de eerste Magento 2 webshops in Nederland. Het maakt van Heutink een bijzondere case.

De technische webshop voor Heutink is absoluut een paradepaardje van Factor Blue. De webshop werd gelanceerd in 2016 en is gemaakt met het eCommerce-systeem Magento 2. Daarmee was het één van de eerste live webshops in Nederland met Magento 2-implementatie.

Het gaat in deze duitstalige webshop om technische producten, waarvoor een uitgebreide én gebruiksvriendelijke webshop onmisbaar is. Zeker gezien het grote klantenbestand van dit familiebedrijf.

Meer over Heutink

Heutink is een internationaal bedrijf met verschillende werkmaatschappijen die eraan gekoppeld zijn. Heutink is leverancier van educatieve middelen en materialen voor het onderwijs.

Cruciaal

Wat Magento 2 beter maakt dan z’n voorganger, zijn een hoop nieuwe features en verbeteringen voor een fijnere online winkelervaring. Daarnaast is het webshopbeheer aan de achterkant een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt. De Magento-techniek zit bovendien zo in elkaar, dat doorontwikkelen altijd mogelijk is. En dat is cruciaal, want je webshop is altijd een wezenlijk onderdeel van je bedrijf – en je zakelijke identiteit.

Deze webshop van Heutink is volledig Duitstalig. Er is een maatwerk importmodule aan toegevoegd én een koppeling met Microsoft Dynamics NAV. Dit is een ERP-oplossing (enterprise resource planning) die helpt bij de automatisatie van inkoop-, verkoop-, accounting-, operations- en voorraadbeheer. Dit draagt er allemaal aan bij dat de webshop van a tot z de Heutink-stijl uitstraalt.

Productimport en briljante zoekfunctie

Standaard heeft Magento 2 al een verbeterde importmogelijkheid, maar deze voldeed niet aan de wensen van Heutink. Daarom hebben we een maatwerk-import-extensie ontwikkeld, waarmee producten vanuit een extern systeem gemakkelijk ingeladen en vernieuwd kunnen worden. Factor Blue heeft ook maatwerk toegepast op de zoekfunctie, omdat de Magento-zoekfunctie slechts beperkt te configureren is.

De oplossing? Een briljante zoekfunctie, met dank aan Elastic Search. Wat ons betreft is dit Nederlandse bedrijf de beste oplossing voor slimme en snelle real-time zoekresultaten in Magento. Zo heeft de zoekfunctie van de Heutink-webshop nu bijvoorbeeld auto-suggesties, een snelle auto-complete, de mogelijkheid om te zoeken op product-attributen én supersnelle indexering.

Samengevat: wat heeft Factor Blue allemaal gedaan?

Het grootste pluspunt volgens de klant?

“Factor Blue communiceert helder, denkt mee en geeft kundig advies. Heutink is blij met de gebruiksvriendelijkheid van Magento 2 en de technische vernieuwingen. Met de ontwikkeling van deze Magento-webshop heeft Factor Blue bewezen een veelzijdige partner te zijn.” Tjibbe van Doorn - e-commerce manager

Uitdaging insturen. Gewoon doen!

Heb je een goed idee of een specifieke vraag? Wellicht dat onze pagina met veelgestelde vragen je verder helpt. Direct je uitdaging aan ons voorleggen mag natuurlijk ook.