< Overeenkomst tussen Magento 2 en drinkwater? Eruit halen wat erin zit >

Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Voor sommigen een holle kreet, maar anderen zien het juist als randvoorwaarde voor hun ondernemerschap. Dat geldt ook voor AquaTru, die producten voor puur en zuiver drinkwater verkoopt. ​Via een gloednieuwe, meertalige online krachtpatser gaat dit bedrijf wereldwijd de strijd aan voor nóg zuiverder drinkwater.

​ '“Veel mensen denken dat het Nederlandse kraanwater al van uitstekende kwaliteit is. Het water is inderdaad beter dan op veel andere plekken in de wereld, maar wij denken dat het echt nog beter kan”, begint directeur Vincent van den Munckhof. “Er worden nog altijd veel stoffen niet uit ons drinkwater gefilterd. Met ons waterfilter willen we puur en zuiver water voor iedereen toegankelijk maken. Goed drinkwater zonder schadelijke stoffen.” Van den Munckhof wil uitsluitend ondernemen met positieve impact op mens en milieu.

Een mooie missie, maar hoe doe je dat? Door groots te denken, om te beginnen met internationale ambities, daarom was er een meertalige webshop nodig. “Onze oude website was alleen Nederlandstalig en liep op z’n einde. Het systeem kon niet tegemoet komen aan onze wensen en voldeed niet meer. We moesten dus om de tafel met een partij die met ons de volgende stap kon maken.”

Intensieve samenwerking

En toen? Direct starten? Nee, eerst grondig verkennen wat haalbaar is. “Factor Blue wilde eerst een goed beeld hebben van onze business en online doelstellingen, om daarna met passend advies te komen.

We kwamen uit op Magento 2 voor onze webshop, want we hebben grote ambities en willen gemakkelijk kunnen opschalen of koppelen aan andere systemen.” Een andere eis: de ‘look and feel’ van de website en -winkel moet bij iedere taal hetzelfde zijn. Dus overal een eenduidige vormgeving.

De samenwerking zou intensief worden, omdat er geschakeld werd met meerdere partijen. “We hebben zelf de teksten aangeleverd (Nederlands, Vlaams, Engels, Duits en Frans) en de webshop gevuld. Factor Blue heeft voor ons de technische bouw van de back-end en front-end uit handen genomen.”

Voor het concept werkte AquaTru samen met een marketeer. Met deze input is door Studio T77 een zogenaamd wireframe gemaakt en is deze vertaald naar een passende vormgeving.

Sleutelen onder de motorkap

Een uitdaging waren de vele talen binnen de webshop. Hiervoor moest Factor Blue zo nu en dan stevig sleutelen onder de motorkap van Magento 2. “Verzendkosten, btw-tarieven en regelgeving zijn natuurlijk verschillend per land, daarin liepen we tegen wat problemen aan”, legt Van den Munckhof uit.

“Factor Blue heeft deze problemen opgelost. Nu is de webshop direct toegankelijk en altijd actueel voor ieder land vanuit waar er besteld wordt.”

Er is ook een koppeling gemaakt met fulfilment-partij Make Or Buy, om het bestelproces te automatiseren. “We krijgen een notificatie bij iedere bestelling. Make Or Buy zorgt er vervolgens voor dat de order nog dezelfde dag wordt verzonden. Dit neemt veel werk uit handen, zo kunnen wij ons focussen op onze doelen. Te beginnen in Nederland en straks in heel Europa. Sinds we live zijn, neemt het aantal orders per dag toe. Op naar schoon en zuiver water voor iedereen.”

Samengevat: wat heeft Factor Blue gedaan?

Het grootste pluspunt volgens de klant?

“Vanaf het begin was ik duidelijk: ik wil niet voor verrassingen komen te staan, zoals meerkosten. Zeker bij zo’n groot project als dit is dat belangrijk. Factor Blue hield altijd woord, het was pas klaar als het klaar is. Zelfs rondom de feestdagen is er nog hard doorgewerkt om nog in 2017 te lanceren. Dat laat wel zien hoe gecommitteerd Factor Blue is.” Vincent van den Munckhof - directeur AquaTru Water B.V.

Uitdaging insturen. Gewoon doen!

Heb je een goed idee of een specifieke vraag? Wellicht dat onze pagina met veelgestelde vragen je verder helpt. Direct je uitdaging aan ons voorleggen mag natuurlijk ook.