< Zichtbare verbeteringen door praktisch onzichtbaar te zijn >

”Een goede technische partner is eigenlijk onzichtbaar.” Het klinkt heel cryptisch, maar eigenlijk is het heel logisch wat Robert Orie van All4Fysio zegt. Technische optimalisatie van webshops gebeurt aan de achterkant. Onzichtbaar zou je zeggen, maar bezoekers en de medewerkers van All4Fysio merken het aan alles.

Braces, compressies en andere spierondersteuning: dat is wat All4Fysio verkoopt. Via de centrale webshop, daarnaast met enkele subshops, die qua aantal wellicht nog verder toenemen. Het is een markt met veel concurrentie. Is je webwinkel traag? Dan kunnen al je ambities de prullenbak in. “We wilden de bestaande webshop technisch optimaliseren”, legt Robert uit. Die uitdaging werd al snel bij Factor Blue neergelegd.


“We willen klaar zijn voor verdere groei. In het afgelopen jaar is het bereik van All4Fysio verdriedubbeld. En we willen binnen een halfjaar nog eens verdubbelen.” De doelstelling liegt er niet om, maar dan moet de webshop er wél klaar voor zijn. Aan Factor Blue de taak om hiervoor een ijzersterke basis te leggen. Voor een webshop die niet alleen bezoekers, maar net zo goed medewerkers van All4Fysio optimaal bedient.

Slim en snel

Voor de vele producten is een slimme, supersnelle zoekfunctie in de webshop onmisbaar. Daarvoor is Elastic Search gebruikt, iets waar ook de medewerkers van All4Fysio erg blij mee zijn. “Support gaat nu veel sneller. Als bezoekers ons bellen voor vragen, dan hoeven we ze niet meer eindeloos te navigeren door onze website. We laten ze een product naar wens invullen, waarna auto-complete in de zoekfunctie bezoekers direct naar de gewenste pagina laat gaan.”

De webshop van All4Fysio is natuurlijk ook geoptimaliseerd voor bezoekers die wel zelf hun weg kunnen vinden. Robert: “Mensen zijn gewend aan de snelheid van online, dus ze willen niet te lang wachten. Daarom moet je webshop helder ingedeeld zijn en razendsnel laden. De shop is nu zo’n 30% sneller. En niet onbelangrijk: de shop is nu veel beter en sneller toegankelijk voor mobiel, waardoor de online koop via mobiel gigantisch is toegenomen.”

Slimme koppeling

Voor All4Fysio is er nog een belangrijke combinatie: Magento en WordPress, waardoor naast de centrale webshops, subshops kunnen bestaan. Deze draaien op WordPress, maar worden gevoed met product-data uit Magento. Bestellingen worden uiteindelijk centraal in Magento afgehandeld. En dat merken ze aan de cijfers. “De groei in bezoekersaantal en omzet bij All4Fysio is echt mede te danken aan de technische basis en finetuning aan de achterkant.”


Vanzelfsprekend draait het complete online aanbod van All4Fysio op een VPS (Virtual Private Server), waardoor maximale capaciteit en minimale downtime garanties zijn. Best wel een zorg minder, zeker gezien de verdere groeiplannen die Robert beschrijft. Nog eens verdubbelen qua bezoekersaantal en omzet: daar gaat hij voor. “Er zijn kansen genoeg, dus ik denk dat Factor Blue straks weer flink aan de bak mag”, besluit hij met een knipoog.

Samengevat: wat heeft Factor Blue gedaan?

Het grootste pluspunt volgens de klant?

“De snelheid van werken bij Factor Blue is een verademing. Het is een benaderbare partij die ook goed schakelt tussen alle betrokkenen. Factor Blue kijkt niet alleen naar het eigen werk (techniek), maar snapt wat je als bedrijf wilt. Meedenken, bijvoorbeeld over de combinatie van techniek en online marketing, is bij hen heel normaal. Dat werkt enorm prettig.” Robert Orie - eigenaar All4Fysio

Uitdaging insturen. Gewoon doen!

Heb je een goed idee of een specifieke vraag? Wellicht dat onze pagina met veelgestelde vragen je verder helpt. Direct je uitdaging aan ons voorleggen mag natuurlijk ook.